Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/inkbaron/public_html/thetattooedway.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Shop etiquette – The Tattooed Way

Shop etiquette

Hoewel meer en meer mensen getatoeëerd willen worden, lijken minder en minder mensen zich bezig te houden met wat kan en wat niet kan in een tattooshop. Men veronderstelt te gauw dat een tattooshop een plek is om met alle vriendinnen gezellig te komen rondhangen, terwijl een artiest al zijn concentratie kan gebruiken als deze aan een tattoo aan het werken is.

Bij deze op een rijtje enkele simpele dingen die een tattoo artiest van je verwacht indien je zijn shop binnenwandelt.

 

Doe voldoende opzoekingswerk en weet wat je wilt

Tenzij je bereid bent de tattoo artiest volledig carte blanche te geven, dus hem de grootte, onderwerp en uitwerking van je tattoo te laten kiezen zonder verdere inmenging, zoek je op voorhand best op wat je juist wilt.

Neem beeldmateriaal mee van wat je ongeveer wilt, een tattoo artiest kan geen gedachten lezen en wat voor jou groot is, is voor hem misschien niet groot. Hou echter wel in het achterhoofd dat een goede tattoo artiest niet zal kopiëren. Zoek je beeldmateriaal dus zo gevarieerd mogelijk op, zodat je een duidelijk beeld kan creëren van wat jij mooi vindt en wat niet.

Ga vervolgens op zoek naar een tattoo artiest die de stijl uitvoert die jij wilt. Blijf niet regio gebonden, tenzij je geluk hebt, zal je je ideale tattoo artiest vaak vinden iets verder verwijdert van je huis.

 

Onthoudt dat elke artiest een specifieke stijl heeft

Je kan niet goed zijn in alles, daarom kiezen tattoo artiesten om een bepaalde stijl voor 100% uit te oefenen. Hij zal dan ook verwachten deze stijl op jouw te mogen toepassen indien je hem specifiek gecontacteerd hebt over je toekomstige tattoo plannen.

Een goede tattoo artiest kopieert niet, hij kan altijd iets in hetzelfde onderwerp uittekenen, maar zal dit altijd naar zijn eigen stijl doen. Verwacht dit dus ook niet van hem, je zal niet alleen teleurgesteld zijn en waarschijnlijk geen tattoo krijgen, artiesten zullen geen voorschot teruggeven indien ze reeds voor je getekend hebben.

 

Spaar genoeg op voorhand

Een kwalitatieve tattoo is niet goedkoop. Om een idee te krijgen van een specifieke artiest zijn tarieven kan je hem op voorhand altijd eens aanspreken, maar hoe dan ook spaar je beter genoeg dan te weinig. Een tattoo artiest steekt zijn hart en ziel in elke tattoo dat hij uittekent en zet, hij verwacht dan ook dat er niet geannuleerd wordt wegens geldgebrek. Een tattoo is een luxeprobleem, dus wees realistisch en maak geen afspraak indien het niet de juiste moment is.

 

Wees open voor ideeën en wees geen muggenzifter

Een tattoo artiest weet beter wat wel en wat niet mooi gaat op de ronde vormen van het lichaam, luister dus ook naar zijn ideeën en probeer open te staan om eventueel je eigen ideeën wat te veranderen. Geen enkele artiest zal het fijn vinden om te merken dat zijn klant hem niet vertrouwd, ga dus alleen naar een artiest indien je hem ook effectief vertrouwt.

Ook zal een artiest het niet appreciëren indien je zijn vaardigheden betwijfelt. Probeer hem dus niet te wijzen op welke naald grootte je wenst, welke tint rood je wilt en hoeveel millimeters groot de tekening vergroot moet worden. Als je de artiest vertrouwt en zijn portfolio goed vindt, dan zal hij je hoogstwaarschijnlijk ook een goede tattoo bezorgen, zonder jouw advies.

Wees op tijd, wees geduldig en heb geen tijdlimieten

Te laat komen op een tattoo afspraak kan al snel resulteren in het feit dat je tattoo artiest je of een nieuwe datum zal geven, of hij eigenlijk geen zin meer heeft alvorens aan de tattoo te starten. De artiest maakt tijd voor je vrij en zal dus ook de respect appreciëren dat je op tijd komt.

Daarnaast is een tattoo ook niet op 2 minuten gezet. Er zal een stencil geplakt moeten worden, deze zal moeten drogen, de tattoo moet gezet worden, de artiest zal mogelijk pauzes inlassen en achteraf zal deze mogelijk wat extra tijd nemen om de tattoo degelijk te kunnen fotograferen. Zorg er dus voor dat je niet gestresseerd binnenwandelt in de hoop er zo snel mogelijk van af te zijn en hou voldoende tijd vrij. Een tattoo afspraak kan altijd, door welke reden dan ook, uitlopen en je tattoo artiest stresseren over het feit dat je nog ergens naartoe moet, zal niet helpen.

 

Bereid je goed voor

Zorg ervoor dat je gewassen bent, je goed gegeten hebt, je genoeg gehydrateerd bent, je gepaste kleding aanhebt en niet ziek bent. Hoe beter je voorbereid bent, hoe gemakkelijker de tattoo zal verlopen.

 

Lig stil

Of het nu pijn doet of niet, je hebt er zelf voor gekozen een tattoo te laten zetten. Probeer dus zo goed mogelijk stil te liggen en bezorg de tattoo artiest geen ellendige situaties. Hoe meer je beweegt, hoe langer het zal duren en hoe lastiger het zal worden.

Daarbovenop zijn niet alle plaatsen te tatoeëren als je hevig beweegt. Plaatsen zoals ribben en sternum zijn extreem lastig te tatoeëren indien je begint te tatoeëren. Indien het bewegen te extreem wordt zal een tattoo artiest soms besluiten een extra sessie in te lassen om de tattoo af te werken.

 

Wees eerlijk ten opzichte van de artiest

Vertel ten alle tijden over eventuele medische condities, medicatie of allergieën. Hoe meer je artiest over dergelijke zaken weet, hoe meer hij lastige situaties kan vermijden.

Als je je niet goed voelt tijdens het tatoeëren, vermeld dit dan op tijd. Geen enkele tattoo artiest raapt zijn klanten graag van de grond op nadat deze flauwgevallen zijn. Op sommige momenten kan het zijn dat je lichaam gek reageert op het zetten van een tattoo. Dit is niet iets waarover je je moet schamen, maar wel handig om te vertellen.

Breng geen familie, vrienden of kinderen mee

Een tattoo artiest zal altijd vragen om alleen op de tafel te komen liggen, het heeft dus geen zin om je volledige familie of vriendenkring mee te nemen als morele steun. Vaak zullen zij gewoon afzonderlijk moeten wachten, zonder ook maar iets te kunnen zien.

Ook kinderen horen niet echt thuis in een tattooshop. Niet alleen duurt een tattoo lang en kunnen niet alle kinderen zich zo lang rustig bezighouden, een tattooshop staat vol voorwerpen die niet geschikt zijn voor kinderen. Zorg dus voor een babysit.

 

Respecteer je tattoo artiest

Je tattoo artiest is bezig met het vereeuwigen van een kunstwerk op je lichaam. Niet elke artiest heeft zin om terwijl te praten en velen concentreren zichzelf liever 100% op het tatoeëren, respecteer dit dus ook. Breng genoeg entertainment mee zoals muziek of een boek, zodat je je bezig kunt houden indien je dit niet via je tattoo artiest kan doen.

0 thoughts on “Shop etiquette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: