Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/inkbaron/public_html/thetattooedway.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Tattoo trends – The Tattooed Way

Tattoo trends

We kennen allemaal wel iemand die met een belachelijke tattoo rondloopt en daar meestal ook enorme spijt van heeft. Naast namen van exen en kinderlijke onderwerpen, gaat het vaak over trends van een bepaalde periode die ondertussen volledig uit de mode zijn.

In de jaren ’90 waren tattoo trends vaak enorm opzichtig, ik heb het dan over de tribals, prikkeldraad banden en opzichtige tramp stamps met een veel te klein roosje in het midden. Daarnaast werd het ook geregeld gedaan een tattoo zo klein te plaatsen op een veel te grote plek, zoals bijvoorbeeld een dolfijntje in het midden van de bovenarm. Echter, toen werden tattoos nog gezien als gemeen en waren ze in het hoofd van de oudere generatie vooral bestemd voor bikers en criminelen. Tegenwoordig laten de meesten die rondlopen met een dergelijke tattoo deze coveren of weg laseren, vaak schamen ze zich ervoor en bedekken ze het in zoverre ze kunnen.

Om het kort te zeggen verliest dit alles dus het volledige nut van tattoos, namelijk een leuke toevoeging aan je lichaam.

Hoewel mensen tegenwoordig lachen met tribals uit de jaren ’90, lijkt het alsof velen hier toch niet uit geleerd hebben. Ook tegenwoordig nog volgen mensen trends, afkomstig van Pinterest, Instagram of Facebook en denken dat ze origineel zijn door dit te nemen. Well guess what, het feit dat je het op het internet hebt gevonden, zorgt ervoor dat het ver van origineel is.

Op het einde van de dag staat de tattoo op jouw lichaam, dus je moet dan ook gewoon zelf kiezen wat je er op wilt vereeuwigen. Toch kan ik niet anders dan mijn twijfels hebben als je mij vertelt dat er zoveel betekenis zit achter die ene tattoo dat je er nooit spijt van zal hebben.

In vergelijking met de tribals van de jaren ’90, zijn huidige tattoo trends vaak een heel stuk minder bombastisch. Ik heb het dan over infinity tekens, zwaluwtjes, geometrische figuren etc. Begrijp me niet verkeerd, als je een dergelijke tattoo hebt. Ik zeg het nogmaals, iedereen doet met zijn lichaam wat hij of zij zelf wilt, toch zie ik vaak dat mensen terugkeren met dergelijke tattoos om er iets anders over te laten zetten.

Tegenwoordig zijn trends gestaafd door 2 elementen, enerzijds dat wat zij online zien terugkomen en daarvan denken dat het dan wel geaccepteerd zal worden, anderzijds de maatschappij die ons leert dat alle tattoos een betekenis moeten hebben. Op die manier krijg je dus mensen die driehoekjes laten zetten omdat het een trend is, en er een betekenis aan geven (je zou verschieten hoeveel betekenis een driehoek opeens kan hebben) omdat het dan sociaal aanvaardbaar wordt.

Mijn persoonlijke theorie rond tattoo trends (maar ik ben geen psycholoog of dergelijke, dus het is maar een idee) is dat mensen onzeker zijn. In deze wereld kleed iedereen zich hetzelfde, men neemt neutrale haarstijlen en we volgen onze educatie zoals deze al generaties meegaan. We krijgen aangeleerd dat we moeten studeren, een partner moeten zoeken, trouwen, kinderen maken en als een betekenisloos schaap zonder al te veel lawaai of gejammer moeten sterven. Als je je dan toch iets wilt aanschaffen zoals een tattoo wat je toch een beetje onderscheid van de rest, willen de meeste dit dan ook doen op een manier die zo veel mogelijk aanvaard zal worden. Als ze het al een keer op social media gezien hebben, betekent dit dat het al op iemand staat en aanvaard werd en als je dan nog zo vindingrijk bent er een betekenis aan te geven, dan kan niemand er iets over zeggen.

Als ze iets verder in het leven staan, beginnen de meesten echter te beseffen dat, hoewel we al deze normen en waarden wel aangeleerd krijgen, je er uiteindelijk toch alleen voorstaat, je jezelf gelukkig moet maken en dat als het erop aankomt weinigen achter je zullen staan. Is het dan echt nodig om een tattoo te laten zetten die hetzelfde is als wat duizenden anderen hebben? Nee. Of de tattoo nu betekenis heeft of niet, je zal hoe dan ook het langste tevreden zijn met deze die door je artiest in zijn stijl uitgetekend werd en geen modetrends gevolgd heeft. Mode is mode. Op één of ander moment zal er een ander modeverschijnsel komen, dit is zo met kleding, kapsels en dus ook met tattoos. Kleding en kapsels vervang je, maar tattoos blijven staan.

0 thoughts on “Tattoo trends”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: