Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/inkbaron/public_html/thetattooedway.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Gepaste kleding – The Tattooed Way

Gepaste kleding

Eén van de dingen waar ik mij als tattoo artiest enorm aan kan storen is mensen die geen rekening houden met de plek waar hun tattoo zal komen. Meermaals heb ik reeds meegemaakt dat iemand aankomt in een topje met gesloten kraag, wetende dat we aan een chest piece zouden beginnen. Om vervolgens verontwaardigd te reageren als ik ze praktisch naakt moet neerleggen. Het allerlaatste dat in mijn hoofd opkomt als ik ’s ochtends opsta is om mensen te moeten vernederen of generen, maar af en toe moet ik toch een knoop doorhakken tussen twee keuzes.

  • Het te tatoeëren huidoppervlak volledig vrijmaken om een zo goed mogelijke tattoo af te leveren of;
  • Mijn klant zich zo comfortabel mogelijk laten voelen waardoor ik mezelf in allerlei bochten en hoeken moet wringen en daardoor niet hetzelfde werk kan afleveren.

Zoals ik in eerdere blogposts ook al vermeldde, een tattoo is niet alleen de verantwoordelijkheid van de tattoo artiest, jij bent uiteindelijk degene die op de tafel ligt en ook de nodige voor- en nazorgen moet nemen. Daarom elke tips om je voor te bereiden op je volgende tattoo.

Armen

Als je op je armen getatoeëerd wordt, hou dan rekening met tshirten en/of truien die de volledige zone vrijhouden waar de tattoo op zal komen. Er is niets zo vervelend als een tshirt met korte losse mouwen als je aan een bovenarm aan het werken bent. Hoe vaak je het ook terug over je schouder trekt, bij elke kleine beweging glijdt het mouwtje terug een beetje naar beneden over de tattoo heen, resulterend in een onhygiënische, maar ook uiterst lastige situatie.

Voor bovenarmen vind ik dus persoonlijk dat je altijd een topje moet aandoen zonder mouwen. Als het te koud is om dit aan te doen, doe je desnoods een tshirt aan die je langs de ene kant kan aftrekken tot onder je oksel, zolang je bovenarm vrij is daarna, kan je tattoo artiest gemakkelijk en vlot werken.

Onderarmen en handen zijn natuurlijk gemakkelijker, zolang je iets aandoet dat je boven je elleboog kan oprollen en dat ook zo blijft zitten, zal er geen probleem zijn.

Wat ik ook vaak zie is dat klanten vergeten dat inkt niet perse altijd uitwasbaar is en dus aankomen in hun nieuwe witte hemdje, dat ze binnenkort ook willen aandoen bij de verjaardag van hun mama. Ik mag er dan misschien wel behendig uitzien met naald en inkt, maar ik kan soms extreem onhandig zijn als het op morsen en dingen vuilmaken aankomt. Doe dus een zwarte tshirt aan of toch zeker iets dat vuil mag worden. Op hoe minder dingen dat je tattoo artiest moet letten, hoe beter en geconcentreerder hij zijn werk zal kunnen doen.

Chest piece

Bij een chest piece of een tattoo op je borst zijn mannen gemakkelijker af dan vrouwen. Mannen mogen bij mij rechtstreeks hun tshirt uitdoen, niet omdat ik daar behoefte aan heb, maar omdat ik dan op niets moet letten. Geen kleding die vuil kan worden en geen kleding dat in de weg kan hangen.

Bij vrouwen is dat iets minder gemakkelijk, wetende dat er een paar borsten in de weg hangt die bestemd is aan alle buurtbewoners die langslopen. Allereerst, vermits borsten omhoog gedrukt worden door een bh, is dit niet ideaal om aan een chest piece te kunnen werken. Al op voorhand zorgt dit ervoor dat de volledige huid op de borst vervormd en bijeen gedrukt wordt. Zeker bij een groter paar borsten zal het nodig zijn de bh uit te doen, zodat de borsten ruimte geven aan de tattoo artiest om te kunnen werken aan je borst. Niet alle artiesten zullen evenveel moeite doen om je niet naakt te leggen, daarom kan je, als je dat prefereert, op voorhand je tepels al afplakken.

Hoe dan ook, als je kiest voor een chest piece, get over it. Geloof me, als ik bezig ben met een tattoo op een borst, is het laatste waar ik naar aan het kijken ben je borsten. Een tattoo artiest is wel meer dan dat gewend en zal hier, normaal gezien, dan ook niet belachelijk over doen.

Als je niet voor een volledige chest piece kiest, maar wel op je borst een tattoo laat zetten, kan je opteren om een losse bh band aan te doen, eentje waar je borsten niet naar boven gedrukt worden.

Ribben & buik

De ribben en de buik area is een groot stuk. Dus afhankelijk van waar je getatoeëerd wordt, zal je al dan niet alles moeten uitdoen. Als man is dit opnieuw geen enkel probleem, als vrouw voelt niet iedereen zich daar comfortabel bij.

Als je tattoo onder je bh bandje moet komen, dan is het logisch dat deze ruimte vrijgemaakt moet worden. Heb je alleen een bh aan, dan zal het ook vrij logisch zijn dat je deze moet uitdoen. Wat je altijd kan doen is een bikini aandoen met een dun koortje, zodat deze loskan en vastgeplakt kan worden bij het zetten van de tattoo.

Als je tattoo een stuk onder je bh rand komt en je potentieel niet alles zal moeten uitdoen, zorg dan dat je een loszittende bh of een bh band aandoet. Hetzelfde als bij de chest piece, doe geen witte bh aan want deze zal hoogstwaarschijnlijk vuil worden. Hoe minder dat je huid vervormd onder je bh, hoe beter dit is voor je tattoo artiest en uiteindelijk ook voor je tattoo. Doe een tshirt aan die gemakkelijk naar boven kan en ook blijft hangen.

Rug

Ruggen zijn, net zoals chest pieces, niet altijd even gemakkelijk te tatoeëren, daarom zal een tattoo artiest altijd opteren voor de gemakkelijkste manier om de tattoo te zetten. Zeker bij grote stukken zal je dan ook alles moeten uitdoen. Persoonlijk vind ik de gemakkelijkste oplossing voor rugstukken een plakbh. Zo hoef je niet naakt rond te lopen, maar is heel je rug vrij van bandjes, stofjes en ellendige elementen. Als je al heel de dag met deze plakbh hebt rondgelopen, zorg je er tegelijk ook voor dat er geen afdrukken van je bh bandjes zijn op je rug, waardoor het ook gemakkelijker is om de stencil te plakken.

Heup & bil

Bij een heup of bil tattoo die van je bil tot aan je zij doorloopt, zal je je onderbroek moeten uitdoen. Hoe dan ook. Er zullen niet veel artiesten bereid zijn om je tattoo in twee stukken te plakken, om dezelfde reden als hierboven, hoe gemakkelijker alles verloopt, hoe beter. De gemakkelijkste manier om hiermee om te gaan is dan ook een bikini broekje aan te doen waar opnieuw de bandjes losgeknoopt kunnen worden. Zo kan je alles netjes vastplakken zonder ook maar iets te moeten showen.

Voor mannen is dat natuurlijk iets minder gemakkelijk. Sommigen opteren ervoor de short open te knippen langs de zijkant en ook vast te plakken, of sommigen trekken het gewoon uit en lopen voor een dagje als Tarzan met een doekje voor hun edele delen door de shop.

Opnieuw, geen enkele artiest zal echt bezig zijn met jouw verborgen delen tijdens het tatoeëren, maar probeer rekening te houden dat een artiest dit ook niet altijd perse wilt zien en wees voorbereid.

Benen

Voor benen geldt dezelfde regel als voor armen, zorg dat het toegankelijk is zonder dat er telkens stuk stof terugvalt. Daarom is het gemakkelijk om een shortje mee te nemen of aan te doen die kort genoeg is voor het stuk dat getatoeëerd zal worden.

0 thoughts on “Gepaste kleding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: